Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Regissörerna radade upp sig.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fåglarna på Stadsteatern

Björn Runge levererar en egen scenversion av Daphne de Mauriers novell Fåglarna som även inspirerat Hitchcock. Molières Den inbillningssjuke sätts dessutom upp på stora scenen.

På torsdagen presenterade Göteborgs Stadsteater spelåret 2010-2011. Klassiker som Ibsens Peer Gynt och Molières Den inbillningssjuke blandas med åtta nyskrivna pjäser varav fyra är svenska urpremiärer specialskrivna för Stadsteatern. Det är vad vi kommer att få se teaterns båda scener under den kommande hösten och våren.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Vi lockar och utmanar med bredd, men också med spets och ett publikt tilltal. Våra publika rekord de senaste två åren gör att vi vågar hoppas och tro att vi just detta året kan ha något speciellt att erbjuda göteborgarna, säger teaterns konstnärlige ledare Anna Takanen.

Spelåret inleds på Stora scen den 27 augusti med premiären av Molières klassiska pjäs Den inbillningssjuke i regi av Åsa Kalmér som vill driva med vår tids rädsla för krämpor och baciller. På teaterns mindre scen Nya Studion inleder med en Sverigepremiär för nobelpristagaren Elfriede Jelineks politiska drama Babel. För regin står Mellika Melouani Melani som tidigare satt upp Vi som är hundra. Den 18 mars är det premiär för Conor McPhersons pjäs Fåglarna på Nya studion, i regi av Björn Runge. Pjäsen bygger på Daphne de Mauriers berömda novell som även inspirerade Alfred Hitchcock till filmklassikern Fåglarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.