Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Få nya grepp om dina investeringar med AvaTrade

Den senaste tiden har världsekonomin kraftigt påverkats av omvärldens oroligheter. AvaTrade är ett verktyg som kan hjälpa den mer aktive investeraren att få ökad kontroll över sitt innehav och samtidigt diversifiera sin portfölj.

Efter fjolårets fantastiska tillväxt, där Stockholmsbörsen ökade med 35 procent, har 2022 bjudit på en rejäl kalldusch för småsparare och investerare världen över. Mycket på grund av politiska instabilitet och de fördröjda effekter pandemin har haft på världshandeln.

AvaTrade fokuserar på CFD-handel

En av de mest grundläggande principerna i all handel är att köpa billigt och sälja dyrt. En annan är att börsen alltid går upp, i genomsnitt med 10 procent per år. Även om världsekonomin kommer att fortsätta att sjunka ett tag till, finns det alltså redan nu möjligheten att göra en bra vinst på lång sikt. Med handelsplattformen AvaTrade går det även att tjäna på en fortsatt nedgång.

Sedan 2006 har AvaTrade fokuserat på CFD-handel, vilket enkelt förklarat innebär att användaren spekulerar i om olika råvaror, valutor eller aktier kommer att öka eller sjunka i värde. Den som tror att värdet på exempelvis naturgas eller olja kommer att gå upp, köper andelar i detta och om värdet ökar, ökar även ens innehav. Ungefär som med aktier. Vad som däremot är skiljer sig är att även den som tror att värdet kommer att sjunka, tjänar på en nedgång.

Björn eller tjurmarknad?

I finansvärlden och särskilt inom CFD-handel, används två termer flitigt: tjurmarknad och björnmarknad. Medan björnen “slår ner” trendkurvan, “stångar” tjuren upp den. Just nu befinner vi alltså i en björnmarknad med en vid negativ värdeutveckling världen över. När trenden sedan vänder, blir det istället en tjurmarknad.

Oavsett hur man tror att värdet kommer att se ut inom den närmaste tiden, är det viktigt att veta att CFD-handel ofta kan ske med hjälp av hävstång. Enkelt förklarat innebär detta att ens värdeutveckling multipliceras med den hävstångskraft som ett specifikt handelsobjekt erbjuder. Exempelvis, den som investerar 100 kronor i naturgas med en hävstång på fem, investerar som om denna hade 500 kronor att använda sig av. Ökar värdet med 10 procent, ökar ens innehav till 150 kronor istället för 110 kronor. Detsamma gäller givetvis om värdet minskar, varav det är en god idé att testa sig fram med mindre summor först för att lära sig förstå hur verktyget verkligen fungerar

Populärt över hela världen

Varje månad hanterar AvaTrade en handelsvolym på över 60 miljarder dollar, av 200 000 registrerade kunder världen över. Utöver tydliga grafer och handelsråd, har användarna dygnet runt tillgång till en flerspråkig support. För den som är ny till den här typen av handel finns flera instruktionsfilmer att ta del av, som grundligt guidar en genom processen. Sedan 2009 har också AvaTrade erhållit över 100 stycken branschutmärkelser. Bara i år har de belönats för sin innovationsförmåga och mobilanpassade handelsplattform.