Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Media och regeringsanställda i Tripoli, efter bombningarna.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Explosioner i Tripoli

Kraftiga explosioner skakade Tripoli på tisdagsmorgonen när Natoplan besköt staden. Enligt vittnen bombades den libyske ledaren Gaddafis högkvarter. Rök steg från området nära tv-bolaget och den statliga nyhetsbyrån Jana.

På måndagen sade Nato-chefen Anders Fogh Rasmussen att Muammar Gaddafis tid är ute och han snarast måste inse att det inte finns någon framtid för honom och hans regim.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Libyska regeringstjänstemän tog utländska journalister till ett område i staden för att visa vad de sade var ett resultatet av Natoangrepp på en regeringsbyggnad och ett telekommunikationstorn.

Tornet och regeringsbyggnaden var raserade och fyra barn uppgavs ha skadats av glassplitter.

En libysk oppositionstidning uppgav på måndagen att rebellerna ledde ett uppror i Tripolis förstäder, beväpnade med lätta vapen som de fått av avhoppade säkerhetspoliser.

Regeringen dementerade uppgifterna.

Tidningen Brnieq hänvisade till vittnen som talade om ett omfattande uppror medan regeringen sade att "det var lugnt därute".

750 000 människor har enligt FN:s katastrofhjälpssamordnare Valerie Amos flytt från Libyen sedan regeringsstyrkorna inledde sin offensiv mot de oppositionella och omkring 5 000 sitter fast vid gränsövergångarna till Egypten, Tunisien och Niger.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.