Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Exklusivt med Nina Persson och GSO

I dag lades en exklusiv konsert med Nina Persson och Göteborgs symfoniker ut på GSO:s hemsida.

I Göteborgs symfonikers Popical-serie spelar orkesterns musiker tillsammans med kända svenska artister. Den del som nu har laddats upp och finns att se kostnadsfritt på GSO:s hemsida i 30 dagar är orkesterns konsert med Cardigans-sångerskan Nina Persson, som både spelar låtar från sin solokarriär och från tiden med bandet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Johan Andersson, producent vid Göteborgs symfoniker, tycker att samarbetet var mycket lyckat.

– Nina Persson har varit ett önskenamn för oss, och det var fantastiskt att ha henne här. Låtarna var riktigt bra, orkestern älskade henne, och konserten spelades för fullsatt lokal. En av de mer lyckade Popical-sessionerna vi har haft, säger han.

Bland sångerna som specialarrangerats för spelningen av Martin Schaub finns Clip Your Wings, Erase/Rewind (arr. av Andreas Hedlund) och Sometimes. Konserten är 57 minuter lång.

Kompbandet består av Oskar Lindberg (keyboards), Ian Persson (gitarr), Kalle Gustafsson Jerneholm (bas) och Fredrik Sandsten (trummor), och dirigerar gör Josef Rhedin.

Tidigare artister som har varit med i GSO:s Popical-serie är Laleh, Weeping Willows och Salem al Fakir. Nästa gästande akt blir folkmusikduon Hazelius Hedin, som spelar tillsammans med symfonikerna nu på fredag. 2 maj är det grammisvinnaren Sofia Karlsson som deltar i serien.

Titta här.

På sajten finns också en intervju med Nina Persson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.