Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

EuroMillions Superdragning har just nu världens största lottojackpott

En av Europas mest populära lotteridragningar närmar sig. Den 25 september håller EuroMillions sin tredje Superdragning för i år, med en garanterad startjackpott på 130 miljoner € (efter avdrag 104 miljoner €). Beroende på om det kommer att bli överrullningar kan jackpottpriset växa till 200 miljoner €.

– Det är spännande med superdragningar med boostade jackpottar. Det händer inte särskilt ofta. Jag tror också att de flesta kan uppskatta chansen till en rejäl jackpott i dessa tider, säger Sverigerepresentanten John Ryott på lotteritjänsten theLotter.

EuroMillions Superdragningshistorik

Europas största lotteri EuroMillions lanserades 2004 och är ett samarbete mellan nio europeiska länder. Sverige ingår inte i samarbetet, men tack vare lotteritjänsten theLotter kan svenska spelare delta genom att betta på EuroMillions dragningsresultat.

För att göra EuroMillions lotteriet än mer spännande lanserades en Superdragning med en extra stor jackpott 2007. Succéen var ett faktum och sedan dess håller EuroMillions, till spelarnas stora förtjusning, Superdragningar två, tre gånger om året.

Under år 2020 har det hittills hållits två EuroMillions Superdragningar. Den första ägde rum 7 februari då en spelare från Spanien vann 130 miljoner €. Den andra Superdragningen hölls 7 juli och då var det åter en spanjor som hade tur och fick ta hem en jackpott på 144 miljoner €. Utöver dessa jackpottar har tusentals sekundärpriser delats ut.

Kommer någon att vinna jackpotten fredagen 25 september eller fortsätter jackpotten att växa och sätta nya rekord?

Hur en Superdragning skapas

För att kunna arrangera en Superdragning sparas 8,6 % av de vanliga EuroMillions dragningarnas genererade inkomster. När det finns tillräckligt med medel i potten utannonseras datumet för den spännande dragningen med det extra stora jackpottpriset.