Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

EU förlänger ryska sanktioner

I raden av tuffa ämnen för EU-ledarna tycks i alla fall en fråga nu vara löst. Enighet råder om förlängda sanktioner mot Ryssland, uppger källor i Bryssel.

Enligt uppgifter till såväl Reuters som AFP kom de 28 ländernas ambassadörer på onsdagen överens om att förlänga de ekonomiska sanktionerna i åtminstone ett halvår, till slutet av januari 2016.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det formella beslutet kommer att fattas när Margot Wallström (S) och övriga utrikesministrar samlas i Luxemburg på måndag.

Sanktionerna ifråga gäller främst en rad statskontrollerade ryska energi-, försvars- och finansföretag och riskerade att löpa ut den 31 juli om inte enighet hade nåtts om en förlängning.

Sedan tidigare har EU till i höst förlängt det inreseförbud och frysning av eventuella tillgångar som ålagts ett stort antal ryska och ukrainska politiker, militärer och tjänstemän med koppling till kriget i östra Ukraina. Dessutom råder omfattande förbud mot EU-medborgare och EU-företag att handla med och investera i den ryskannekterade Krimhalvön.