Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Arne och Göran Tilly vill anlägga en motorpark i 40-miljonersklassen i Ale.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ett steg närmare Ale motorpark

Bröderna Arne och Göran Tilly drömmer om en ny storskalig motorpark i Kollanda. Efter ett positivt besked från Ales politiker är de ett steg närmare målet.

Om man får tro bröderna Tilly finns det mest fördelar med ett nytt motorcentrum i Kollanda.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det ska inte kosta skattebetalarna något eftersom deras egen familj äger marken och finansieringen ska ske genom att de säljer berget som deras företag bryter i området.

Kommunens motorklubbar får en modern anläggning där det både går att arrangera högstatustävlingar och ta emot en stor publik.

Slutligen får kommunledningen möjlighet att göra något annat med det stora område i Älvängen där dagens lätt föråldrade motorpark ligger.

- Kommunen vill nog att vi kommer igång ganska snart eftersom man vill flytta bort den från Älvängen, säger Göran Tilly.

I tisdags förklarade kommunstyrelsen att man är principiellt positiv till brödernas idé. Kommunalrådet Mikael Berglund (M) betonar dock att det återstår en mängd olika prövningar som måste göras innan tankarna förverkligas. Inte minst ska Naturvårdsverket och länsstyrelsen utfärda nödvändiga tillstånd.

- Vi är försiktigt positiva, men det här handlar ju om en lång process. Säkert tio år. Det ska tas hänsyn till både friluftsliv och kringboende, säger Mikael Berglund.

Redan har det hörts en del invändningar, både från grannar och från tjänstemän på kommunens egen miljöenhet. De sistnämnda pekar på att anläggningen kan skapa ”ett hälsoskyddsproblem för de boende i Kollanda”.

- Jag tycker att det är kraftigt överdrivet. Vi har gjort egna bullermätningar som visar att det inte kommer att bli stora störningar, säger Arne Tilly.