Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ett axplock av vad som bjöds på under kvällen

Allltifrån småländska granskott till varmrökt makrill.

LEIF MANNERSTRÖM

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Bohuslän

*Havskräfta med dillgelé

*Tartar på matjessill

KATJA PALMDAHL

Göteborg

*Ansjovismarinerad strömming med dillkryddade havskräftor, lättrostade sommartomater och lagrad prästost

*Varmrökt makrill med  sockersyrliga  primörer och en mild pepparrotskräm samt citrondressad örtsallad

STEFAN KARLSSON

Västkusten

*Ängamat från Hav & Land med späda grönsaker, dill, färsk pilgimsmussla och plockat krabbkött i en skummig "ängamatsbuljong".

*Marinerat, saltbakat torskflake med Gullmarsräka, gräslökskräm och Spekerödstomat.

STEFAN HOLMSTRÖM

Halland

*Pepparotsmarinerad Halmstadslax med färsk saltgurka

*Terrine på oxhögrev med kryddpepparcréme och rödbeta.

*3 Hallandsostar i ett, med syrlig päronpuré

ANDERS VENDEL

Skåne/Österlen

*Tupplevercremé - Syltad Kantarell - Backtimjan

Ingelstatomat - Kryddskinn - Pepparrot

*Skånsk Spädgrissida, Kummin - Kiviksäpple - Spritärta

*Ekologiskt Stenungsbakat Bröd

FREDRIC ANDERSSON

Norrland/öst

*Kalixlöjrom på krondillstunnbröd med Västerbottensostsmör

*Tjäderbröst med Goliatmusseron

*Socker saltad sikfilé med fjällkantareller samt smördegskex

JONAS DAHLBOM

Västra Norrland

*Varmrökt fjällröding med lök/potatiscreme, dill och syltade morötter

*Pepparstekt reninnanlår med confiterad Karl Johansvamp, rotfruktschips och timjancreme

MALIN SÖDERSTRÖM

Stockholm/Östkusten

*Klargravad strömming med fläder på färskpotatis

*Rökt abborrfilé med pepparrotskryddade gröna ärtor

PER BENGTSSON & ANDERS LAURIN

Småland & inlandet

*Älgtartar med märgemulsion, pepparrot o porsaska.

*Kall svampinfusion med vårmusseron och örter.

*Isterband på hjort från H.M.K Solliden med lök- och senapscreme och crunch med olja på granskott från djupa Smålandsskogen.

ANTON BJUHR Konditoriet

Hela Landet

Smak 1:

Svensk sommar: Helst i typ snaps glas eller liknande

 *Gelee på åkerbär

Meringue

Kardemumma "grädd/mjölk"

Inkokt rabarb

"drömmar"

Tranbärs kula

 

Smak 2:

"Prinsess mille feuille": På fat

*Havtorns curd

*Mjölkchoklad mousse

*Krispig mjölkchoklad

*Marsipan täcke

*Svensk ostkaka

*Hjortron och grädde med aningen punch

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.