Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Eriksson väljer Jitex <br>när hon flyttar hem

FOTBOLL: Jitex är på god väg att få prima förstärkning i sin jakt på en snabb allsvensk comeback. Landslags- och Kolbotnspelaren Anna-Maria Eriksson vill hem till Göteborg och är nära kontrakt med Mölndalsklubben.
Jitex trillade ur Allsvenskan med minsta möjliga marginal. Nu rullar återtåget i gång och en spelare som Mölndalsklubben ser ut att få ombord är Anna-Maria Eriksson, en snart 30-årig mittback som gjort tre säsonger i norska Kolbotn och dessförinnan sju år med Kopparbergs/Göteborg (dåvarande Landvetter).
- Jag har varit i diskussioner med Jitex och det är stora möjligheter att jag kommer att skriva på, säger Anna-Maria Eriksson.
Erikssons gångna säsong i Norge har varit skadefylld och speltiden begränsad. I våras opererade hon båda hälsenorna, gjorde sedan en för tidig comeback och fick därefter finna sig i att stå vid sidlinjen. Kroppen sade ifrån, något som nu får henne att ta det försiktigt med löften om framtiden.
- Kolbotn har vunnit serien och spelat semifinal i Women's Cup mot Umeå. Jag kommer inte att satsa lika mycket på fotbollen framöver. Kroppen håller inte och motivationen finns kanske inte där heller.
Däri finns också förklaringen till varför den rutinerade backen kan tänka sig spel i division 1.
- Det är fortfarande dödskul med fotboll, men jag har inte motivation för att spela på absolut högsta nivå.
Det utesluter i sådana fall spel i Kopparbergs/Göteborg, en klubb som till skillnad från Jitex får spela i Allsvenskan 2007.
- Dom satsar på eliten och då ska dom inte ha en spelare som mig, jag är på väg åt fel håll, säger hon.
I Jitex läger välkomnas Anna-Maria Eriksson med öppna armar. Styrelsen och tränare Hans Prytz har redan träffat Eriksson.
- Hon vet att hon är välkommen till oss. Blir hon spelklar är hon en jätteintressant spelare, säger Prytz som hittills lyckats behålla truppen i stort sett intakt, trots degraderingen.
Hur det går med Erikssons framtid i Jitextröjan lär visa sig under vintern.
- Jag har sagt att jag inte kan garantera något. Jag tänker inte bita ihop ett år bara för att få spela. Jag ska försöka bygga upp mig under vintern och sedan får vi se hur det går.
Anna-Maria Eriksson har i Jitex en av sina allra bästa vänner, nämligen Malin Normelli. De två har spelat ihop i både Sundsvall och Kolbotn.
- Hon är också en stor anledning till varför Jitex drar. Det är mycket som lutar åt att jag flyttar tillbaka till Göteborg, säger Eriksson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.