Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Anna Johansson tog sig till final i tävlingen Årets kock med sin vildgris med minutrökta vilda svampar, pumpa, syrlig lök och vilda örter.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Enda kvinnan<br> till final<br> i Årets kock

Anna Johansson från Malmö, den enda kvinnan i semifinalerna i tävlingen "årets kock" tog den andra direkta finalplatsen på fredagen.
Anna Johansson är 27 år, jobbar på restaurangen Vendel af Sturehof i Malmö men kommer från Växjö och har tidigare jobbat i Halmstad och Båstad. Hon vann med rätten "vildgris med minutrökta vilda svampar, pumpa, syrlig lök och vilda örter".

Hon berättade efter segern i semifinalen att hon är uppvuxen på en gård och matintresset väcktes tidigt.

Hon har inte tidigare varit ens i semifinal i "årets kock" men lyckas nu gå till final i sin första semifinal.

Den andra semifinalplatsen togs i torsdags av Bertil Hammar från Stockholm.

Nu går tio av de övriga deltagarna via ett poängsystem vidare till en sista uttagning under vecka 45 i Stockholm. Fyra platser står då på spel och i finalen i Göteborg den 5 februari skall sex kockar finnas med.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.