Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

En viktig pinne för Jitex

Jitex fick med sig en poäng från hemmamötet mot Umeå som slutade 1-1. - Den här poängen kan bli väldigt viktig till slut, konstaterade Stefan Rehn

Oavgjort hemma mot Umeå innebär att ställningen i bottenstriden är oförändrad. Jitex har fyra poäng ner till Djurgården på nedflyttningsplats när två omgångar återstår.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Båda målen kom i första halvleken. Jitex hade klart grepp om spelet när Umeås ledningsmål kom som en chock.

- Jag tänkte "Skjut inte!" för hon har inget skott, säger Umeåtränaren Joakim Blomqvist om situationen då Ogonna Chukwudi rundat Mikaela Utas och kommit loss ganska långt ut på vänstersidan.

Men Chukwudi sköt - och vilket träff det blev i bortre krysset!

- Jag vet inte, kanske var det mitt bästa skott någonsin, funderar den nigerianska landslagsspelaren som var matchens vassaste anfallare.

Det hände i 16:e minuten. Nio minuter senare kvitterade Sofia Skog, väldigt snyggt framspelad av Elin Sandgren.

Det fanns chanser också i fortsättningen, men också två mycket bra målvakter: Umeås Caroline Jönsson, tidigare i landslaget, och Jitex Minna Meriluto.

- Det var lugnt till deras mål kom, konstaterar Minna och backlinjen fungerade bra hela vägen.

Matchen var underlig på så vis att när ena laget skapade tryck hade det andra svårt att bryta det. Det blev alternerande perioder av dominans åt båda hållen.

- Vi stressade ibland, medger Stefan Rehn, men rättade åtminstone till spelet en bit in på andra halvleken.

Elin Sandgren gjorde stor nytta på mitten och gick fram som en stridsvagn. Hennes agerande var inte alltid i domarens smak.

Jitex har tre långtidsskador inför den pressade serieavslutningen. Annica Sjölund och Petronella Ekroth är definitivt borta, men Frida Höglund hinner antagligen tillbaka i tid.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.