Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

En vansinnig krog

Att öppna en egen krog är en tuff utmaning. Men har man nog mycket jävlar anamma kan man till och med lyckas riktigt bra. Nya krogen Vansinnet vid Stigbergstorget är ett bevis på att drömstället går att skapa – helt på egen hand.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Sandra Johansson, Jack Nilsson och Tatiana Castillo Madrid tröttnade på jobb, och utbildningar som aldrig ledde till jobb. Så de köpte café Sinnet vid Stigbergstorget i Majorna, döpte om det till Vansinnet och skapade stället de själva skulle vilja besöka.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi ville göra något ännu fetare av lokalen, något ovanligt av något väldigt vanligt, säger Sandra Johansson.

Vansinnet är en samlingsplats för musik och kultur, men också en mötesplats för dig som bara vill ta en öl, en omgång biljard eller söndagsbrunch.

– Det ska vara en samling för allt. Vi vill inte vara nischade, folk får gärna komma med schyssta idéer, vi vill inte placera oss i ett fack. Vi har också en väldigt blandad publik, mycket beroende på vad vi gör. Vi har allt från punkband till mode-event, men ska man säga någonting om publiken så är den ung och kulturintresserad, säger Sandra Johansson.

På scen står främst förmågor från Göteborg. Närkulturen och den lokala anknytningen är viktig. Det enda som egentligen lämnas åt andra arrangörer är electrobokningar, Sandra Johansson menar att electro finns det så mycket av i Göteborg redan. Vad staden däremot saknar, är engagemang.

– Det händer ju ganska mycket i Göteborg, men vi efterlyser fler eldsjälar. Det finns mycket idéer, men fler behöver våga köra på dem. Förhoppningsvis kan vi visa att det går, vi är ju bara tre vanliga personer med mycket driv, kanske kan vi visa andra att det inte är omöjligt.

Platsen vid Stigbergstorget är optimal, enligt Sandra Johansson. Nästan i alla fall.

– Detta är vårt drömställe. Kunde man bara få bort motorleden, och anlägga en gräsmatta ner mot vattnet vore allt perfekt.