En helhetslösning för säker mobilkommunikation

Dagens mobilitet kräver mobila enheter och mjukvarulösningar med tillförlitlighet och säker anpassning till företagets verksamhet och data. Med Samsungs Enterprise Edition får du en mobilkommunikation med lång tillgänglighet, hög säkerhet och en stor möjlighet till anpassning av enheterna.

Den digitala utvecklingen har gett oss helt nya möjligheter när det kommer till mobilitet och hur vi kommunicerar. Vi vill idag ha en flexibel mobillösning där vi kan sköta vårt privatliv och vårt arbetsliv oavsett var vi befinner oss. En mobiltelefon eller surfplatta där vi kan spara våra semesterbilder och använda vårt privata bank-id och samtidigt hantera och lagra känslig företagsinformation och medverka i videomöten.

– Dagens mobila arbetssätt kräver andra säkerhetslösningar än tidigare samtidigt som enheterna ska vara enkla att hantera för både användaren och företaget. Enheterna behöver kunna vara uppkopplade till publika nätverk men samtidigt skydda företags viktiga data från cyberrisker, säger Christian Kyllerman, Product Manager Samsung Mobile B2B.

För enheter inom Samsung Enterprise Edition garanterar Samsung fyra års kontinuerliga säkerhetsuppdateringar. Uppdatering sker med regelbunden frekvens, på de flesta modeller månadsvis vilket minskar riskerna för säkerhetsintrång. Samsungs mobila plattform har vid flera tillfällen rankats av Gartner som den säkraste mobilplattformen.

– Vi sköter alla led inom tillverkningen av våra produkter och mjukvarulösningar inhouse, det är vi unika med. Det gör att vi på ett helt annat sätt kan säkra samtliga komponenter, från design till distribution, berättar Christian Kyllerman.

Knox Suite, den mjukvarulösning som ingår till enheterna inom Enterprise Edition, innehåller säkerhetslösningar som kan hjälpa företagen att skydda sin företagsdata.

­Exempelvis genom att separera företagsdelen i enheten så att allt som har med företagets data att göra kräver en extra kod. Det finns flera smarta lösningar som drar nytta av Samsung Knox plattformen.

– I Knox Suite ingår även Samsung E-FOTA, där företagen ges möjlighet att styra mjukvaruuppdateringarna på sina enheter. Det går att begränsa uppdateringarna och säkerställa att företagets verksamhetskritiska applikationer är kompatibla med de nya uppdateringarna innan man rullar ut dem på företagets enheter. Allt för att höja säkerheten på enheterna och samtidigt garantera att verksamheten inte påverkas, säger Christian Kyllerman.

Samsung Enterprise Edition består idag av åtta smartphones och surfplattor. Med kraftfulla processorer och batterier får du den snabbhet du behöver och en enhet som klarar hela arbetsdagen. Vi garanterar två års tillgänglighet, från det globala lanseringsdatumet, av de enheter du väljer.