Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

En glimt av nya Gårdsten

Gårdsten växer så det knakar och planerna för stadsdelen är stora under de kommande åren. Närmast planeras det 300 nya bostadsrätter. Vi pratade med Patrik Andersson från Fastighetsbyrån för att få reda på mer.

– Den stora sensationen är det höga huset på 14 våningar som ska byggas. Det kommer vara små butiker och caféer på bottenplan och resten blir lägenheter. Huset kommer ligga mitt på torget med fantastiskt utsikt över natur och stad. Planen är att vi ska göra drönarfilmer så att man kommer se exakt vilken vy man kommer att få från huset.

Utöver det kommer det att byggas fler lägenhetshus samt några radhus belägna precis ovanför gallerian. Men bostäder är inte allt, det planeras också för ett helt nytt torg med saluhall, butiker och restauranger. Ett stenkast bort från Gårdsten centrum breder sedan vacker natur med fina promenadstråk ut sig.
– En stor fördel med Gårdsten är det geografiska läget, runt knuten ligger naturreservatet Vättlefjäll där det finns möjlighet till vandring och även paddling i sjön intill. Kommunikationen in till stan är också väldigt bra, exempelvis går direktbussen 173:an hela vägen till Göteborg centralstation, helt utan stopp.

Lägenheterna i Gårdsten kommer även att ha en lägre prisbild jämfört med andra nybyggnationer i stan. Något som Patrik ser som en möjlighet för Fastighetsbyrån att bidra.  
– I det här projektet vill vi ta ansvar för den yngre familjen som vill ta sig in på bostadsmarknaden. Det kommer därför vara väldigt bra priser för väldigt fina lägenheter, inte alls samma priser som inne i stan.

Intresset för den nya stadsdelen har visat sig vara starkt, både från människor som bor i Gårdsten idag, men även från folk utanför.
– Man har exempelvis börjat kika på nya bussrutter, där man pratar om att det ska gå direktbussar förbi Chalmers på Lindholmen och universitetet för att nå den målgruppen med. Men just nu är projektet i samrådsfasen, där vi diskuterar med intressenter och där de fortfarande har möjlighet att påverka framtida Gårdsten.