Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

En dödad i skottlossning i Malmö

En person dödadespå tisdagskvällen i en skottlossning på Fosievägen i Malmö. Personen fördes i ambulans till universitetssjukhuset i Malmö.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Skånes universitetssjukhus bekräftar för TT att personen avlidit.

Ett vittne säger till Sydsvenskan.se flera skott som avlossades:

-Jag hörde tre smällar och nu är här fullt med poliser med automatvapen. Jag såg hur de bar ut en person till en ambulans och gav honom hjärt- och lungräddning.

Larmet om händelsen kom klockan 18.49.-Den första patrullen som kom till platsen påträffade en skjuten man i en bil, säger Calle Persson, informatör vid polisen i Skåne, till TT.

Han uppger att platsen mannen hittades ligger i höjd med Eriksfältsskolan.

-Det är vapenhundar som har skickats och letar i det här avspärrade området, men jag har inte hört att de har hittat något ännu, säger Calle Persson.

På frågan om några vapen hittats svarar Calle Persson:

-Det vill jag inte gå in på, men jag kan säga att vi säkrat vissa spår på platsen.

I fråga om brottsplatsen är densamma som platsen mannen hittades på svarar han:

-Förmodligen är brottsplatsen där, eller i närheten utifrån var vittnena har hört skottlossningen.

Polisen gör teknisk undersökning, förhör vittnen och jobbar bland annat med fordons- och personkontroller.

Dagens dödsskjutning är den åttonde i Malmö sedan maj 2011.

Senast sköts en 48-årig man till döds på Kantatgatan i stadsdelen Lindängen den 3 januari. Två dagar tidigare dödades en 15-årig pojke i Rosengård, bara några minuter in på det nya året.

Senast i helgen sköts tre personer i Malmö i två skottlossningar på öppen gata. Två av dem så illa att de måste opereras.

En pistolbeväpnad man sköt i lördags morse en 19-åring och en 21-åring i hörnet Baltzarsgatan-Kalendegatan mitt i Malmö. Den yngre träffades i en tå, den äldre i ena benet. En 22-åring anhölls misstänkt för mordförsök. Pistolen hittades i närheten.

På söndagsmorgonen sköts en 38-årig man med ett luftvapen på Widells väg i Rosengård. Han träffades i halsen och i bröstet men förlorade aldrig medvetandet. Kulorna satt kvar i halsen. Ingen är gripen för händelsen.

Polisen på riksnivå har mobiliserat mot den skenande våldsvågen i Malmö. De så kallade GOB-grupperna har sedan några veckor skickats till staden.

GOB står för grov organiserad brottslighet och polisenheten består av åtta aktionsgrupper från hela landet med specialinriktning mot de riktigt farliga och samhällshotande brotten och har tidigare bland annat satts in mot gängbrottsligheten i Södertälje.

Totalt består GOB-grupperna av 200 poliser med olika arbetsuppgifter och tyngdpunkten lagd i de tre största städerna. De stöttas av flera regionala underrättelsecentrum. I Malmö finns nu "rätt betydande styrkor" av GOB-poliser, uppger poliser på riksnivå.