Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

En avled i krock mellan lastbil och buss

En person har avlidit efter en krock mellan en lastbil och en buss i korsningen Gråbovägen-Angereds Storåsväg. Bussen som tillhör Vetenskapsskolan i Angered hade körförbud.

– Enligt de första uppgifterna var det en kraftig kollision, säger Lars Larsson på räddningstjänstens ledningscentral.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se


Krocken inträffade strax innan klockan 13 på torsdagseftermiddagen. Lastbilen välte i samband med krocken och hamnade i diket.


Både busschauffören och lastbilschauffören avfördes från platsen med ambulans, uppger SOS. Bussföraren fördes till Sahlgrenska med okända skador. Vid 18-tiden kunde polisens presstalesman Ulla Brehm konfirmera att bussföraren, som är i 30-årsåldern, hade avlidit.


Enligt polisens uppgifter från platsen ska busschauffören ha varit ensam i bussen när olyckan inträffande. Polisen har hållit förhör på platsen och sökt av området med polishund. Hunden hittade inte några spår av att någon ytterligare ska ha befunnit sig i något av fordonen vid olyckan.


– Det verkar som att det är lite rörigt på olycksplatsen, sa polisens presstalesman Peter Adler en dryg timma efter olyckan.


Den tolv år gamla bussen ägs sedan två år av Vetenskapsskolan på Stekastigen i Agnesberg.


Skolan har inte betalat fordonsskatten och bussen har därför användningsförbud.


GP har inte lyckats nå någon på Vetenskapsskolan för en kommentar om körningen med av bussen med användningsförbud. De GP når vill inte uttala sig om detta förrän under fredagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.