Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

En anhållen för mordet på Albin, 16

För drygt tre år sedan hittades Albin, 16, död i en bäck i Halmstad. Nu har utredningen fått en ny vändning, och en person i 20-årsåldern sitter anhållen, misstänkt för mord.

Albin, 16, hittades död i en bäck 2014 nära Frenntarp i Halmstad. Till en början misstänkte man att han hade varit med om en olyckshändelse - men efter ett tag framgick det att han troligtvis hade blivit utsatt för ett mord.

Efter en rättsmedicinsk undersökning stärktes polisens misstankar ytterligare om att Albin hade blivit utsatt för ett mord. 

"Misstänkt mord"

Sedan dess har ärendet i huvudsak stått och stampat. Så sent som för någon månad sedan förklarade Cecilia Bergsten, chef för grova brotts-roteln på polisen, att utredningen i huvudsak låg vilande, men att man vidtog åtgärder när nya uppgifter kom in.

Så har nu skett. Under måndagen greps en halländsk man i 20-årsådern misstänkt för mordet på Albin. 

– Det var ett odramatiskt gripande som skedde i Halmstad och det som ledde fram till gripandet var både nya uppgifter och en genomgång av ärendet i sin helhet, säger Cecilia Bergsten till Hallandsposten. 

Vilka de nya uppgifterna är, vill hon däremot inte gå in på.

LÄS MER: Död pojke i bäck kan ha mördats

LÄS MER: 16-åringen blev troligen mördad

Mamman besviken

Albins mamma, Malin Einarson, har tidigare uttryckt besvikelse över att polisen inledningsvis misstog händelsen för en olycka, vilket kan ha gett eventuella gärningsmän ett försprång.

– Polisen gjorde stora missar i början. Avspärrningarna hävdes alldeles för fort och det var mycket som inte gjordes rätt, har hon tidigare sagt till Hallandsposten.

Initialt uppgavs det att den döde i bäcken var i 30-årsåldern. Det visade sig senare att personen bara var 16 år. 

Den man som nu sitter anhållen har enligt Cecilia Bergsten figurerat i utredningen tidigare.

– Han har blivit förhörd tidigare, men inte som misstänkt, säger hon.