Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Polisen spärrar av på Omvägen i Surahammar där en kvinna dödades av en man.

En anhållen efter mord i Surahammar

En man har anhållits misstänkt på mordet av en kvinna i Surahammar igår, uppger Aftonbladet.

Det var under tisdagen som en kvinna dödades av en man i Surahammar. Kvinnan attackerades med någon form av stickvapen på en gata i centrala delen av staden och konstaterades död på platsen.

-  Kvinnan är inte identifierad ännu, och vi har inte kunnat underrätta anhöriga, sade Jonas Partheen, presstalesperson vid polisen i Västmanland, till TT i går eftermiddag.

En intensiv jakt pågick efter den misstänkte mannen under eftermiddagen. Polisen sökte med helikopter, hundar och flera polisstyrkor, men utan framgång. Flera vittnen hade lämnat signalement på mannen.

-  Vi vet inte vem mannen är eller om han haft någon relation till den här kvinnan. Vi utesluter heller inte att det kan finnas fler gärningsmän, säger Jonas Partheen.

Teknisk undersökning har genomförts på brottsplatsen, i flera bilar och i flera bostäder. Polisen har gjort en del fynd, men vill inte berätta exakt vad.

Händelsen, som inträffade vid lunchtid i går, utreds som misstänkt mord eller dråp. Den anhållne mannen uppges vara skäligen misstänkt för mord.