Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
"Vi hjälper många kunder till ett modernt och tryggt arbetssätt”, säger Jessica Pietsch på TellusTalk. En digitalisering ska kännas lätt och säker.

Elektronisk signering allt viktigare i en digitaliserad värld

Enkelt, smidigt och tryggt – snabba omställningar i en digitaliserad värld ställer höga krav på företag. Med sina tjänster för elektronisk signering gör TellusTalk det lättare för företag att effektivt och säkert kunna digitalisera hanteringen av olika typer av underskrifter.

Här hittar du samlad information om elektronisk signering

Digitaliseringen fortsätter att utvecklas i en rasande fart vilket ställer höga krav på företag och organisationer.

– Allt fler företag ser fördelarna med att skriva under elektroniskt. Man sparar mycket tid och manuell administration. Det ställer inga krav på mottagaren att scanna eller posta någonting och det är betydligt mycket säkrare då man identifierar sig med sitt BankID, förklarar Jessica Pietsch på TellusTalk och fortsätter:

– Man kan komma till avslut snabbare då avtalet kan signeras direkt, oavsett var de som ska signera befinner sig. Man kan minska ytterligare på administrationen genom att låta en automatiserad process sköta utskicken så att rätt personer skriver på i rätt ordning och att de får påminnelser om de glömt.

En signering med BankID ger en betydligt säkrare identifiering av den som signerat jämfört med en signatur på ett papper. Dessutom är det lättare att lagra ett digitalt signerat dokument på ett säkert sätt då det kan kopieras så att man får två lika giltiga original som kan lagras på oberoende medier.

Vad säger lagen om elektronisk signering?

Kundföretaget berättar

Företaget Bilförmedlingen har under 25 år hjälpt privatpersoner, företag och organisationer att sälja sina bilar. För några år sedan valde man att bli kund hos TellusTalk.
– Vi använder oss av TellusTalks funktion med digital signering så att både säljare och köpare enkelt kan signera avtalen direkt, berättar Michael Sunvén på Bilförmedlingen.

Innan man började använda sig av TellusTalks tjänster fick kunderna komma in till kontoret och skriva under avtalen, eller skicka dem med posten.
– Vi är jättenöjda med TellusTalk och jag kan absolut rekommendera dem. Det känns tryggt, enkelt och smidigt och vi har inte stött på några problem!

TellusTalk har många olika typer av meddelandetjänster under ett och samma tak och har som mål att förenkla för företag att enkelt nå ut till sina kunder.
– Vi är som en portal och erbjuder utskick av bland annat elektronisk signering, sms och mejl. Våra kunder är allt ifrån stora myndigheter och statliga verk till små och stora privatägda företag – oavsett storlek är kraven på säker och effektiv leverans höga, säger Jessica Pietsch, på TellusTalk.

Läs mer om TellusTalks tjänster här