Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Zlatan besöker Volvo i Göteborg

Under måndagen besökte Volvobilarnas reklampelare Torslanda. Ett tusental personer trotsade regnet för att få en glimt av fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic. – Jag stoppade hela fabriken när jag kom dit, men de lovade att jobba på snabbt när jag hade gått därifrån, säger Zlatan.

Gårdagens visit var Zlatans Ibrahimovics första officiella besök på Volvo Cars i Torslanda. Under måndagsförmiddagen vallades fotbollsproffset runt i fabriken, medan ett framträdande stod på agendan under eftermiddagen. Sebastian Läräng och Sander Lundman från Varberg var tidigt ute för att få en bra plats nära scenen.

–  Vi kom hit två timmar innan. Det ska bli kul att se Sveriges största fotbollsproffs, säger Sebastian Läräng. 

Kompisen Sander Lundman flikar in.

– Zlatan är på sitt sätt. Han är säkert snäll, men arrogant också. Inget fel på självförtroendet om man säger så. 

Zlatan Ibrahimovic har under senare år gjort uppmärksammade reklamfilmer för biljätten under ledmotiven Sverige, stora drömmar och att våga gå sin egen väg. I en av reklamfilmerna medverkar fotbollsproffsets barn.

– Jag har involverat min familj i samarbetet med Volvo, något som jag tidigare lovat mig själv att aldrig göra. Här kändes det ändå rätt eftersom jag bara spelar mig i filmerna, säger Zlatan Ibrahimovic. 

Det var han själv som kontaktade Volvo om att vara frontfigur för fyra år sedan. 

– Jag såg en Volvoreklam där Swedish house maffia var med, och jag tänkte vad gör de där, berättar Zlatan.

Självförtroendet lyste inte med sin frånvaro igår heller.

– Kvalité skapar kvalité. Varför nöja sig med att vara bra, när man kan vara bäst?

Zlatan får genast gehör på repliken från en åskådare i publiken som ropar;

– Du är bäst!

Enligt Dagens industri fick Zlatan mellan tio och tolv miljoner kronor för sin medverkan i den senaste reklamfilmen. Hur mycket han i sin tur har dragit in till Volvo Cars är företagshemligheter. 

– Det är inga uppgifter vi lämnar ut, men vi kan helt klart se en tydlig Zlataneffekt, säger Annika Bjerstaf, presschef för Volvo Cars Sverige.

Om det blir mer samarbete mellan Zlatan och Volvo framöver vill företagets presschef inte gå in på. 

– Det kan jag inte säga, men nu är han här för att lära känna oss och det är vi väldigt glada för, säger Annika Bjerstaf.

I den senaste reklamen tar Zlatan Ibrahimovic avsked från det svenska fotbollslandslaget och återvänder till förorten Rosengård i Malmö där han växte upp. Under gårdagen fick han frågan om han kan tänka sig att bli förbundskapten. 

– Vi får se vad framtiden utvisar, men just nu det är inte aktuellt. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.