Willys slår sig in i centrum – smäller upp ny butik på Första Långgatan i Linné

Willys ger sig in i matchen om stadskärnans mathandlare. På torsdag öppnar Göteborgskedjan sin nya konceptbutik på Första Långgatan i Linné.
– Det känns som en milstolpe, säger Johanna Eurén på Willys.

ANNONS
|

Allt fler matbutiker trängs om utrymmet i Linnéstaden. Hemköps butiker slåss med Lidl på Linnégatan och Coop på Andra Långgatan övertog Nettos lokaler när deras svenska verksamhet stängde.

Torsdag morgon slår ännu en matbutik upp portarna: Willys Hemma-butik – Göteborgskedjans koncept för mindre butiker i city- och bostadsnära lägen, något som GP skrivit om tidigare.

– Det känns som en milstolpe att öppna på ett sådant fint läge som det både är och ännu mer kommer bli i takt med att området utvecklas. Det känns fantastiskt kul, säger Johanna Eurén, kommunikationschef på Willys.

”Göteborg är Willys hemmaplan och en stark marknad för oss”

Öppningen följer bolagets strategi att trots ökad digital handel fortsätta slå upp fysiska butiker.

ANNONS

– När vi hittar så bra butikslägen som detta så slår vi till helt enkelt. Och Göteborg är ju Willys hemmaplan och en väldigt stark marknad för oss, säger Johanna Eurén.

Axfood, som även äger Hemköp, köpte Willys år 2000. Då fanns ett tjugotal butiker. I dag är de över 200 stycken i antal. Den nya blir 1 700 kvadratmeter stor.

– Om man ser på bilder för några veckor sedan kändes det som att det var långt kvar till att öppna en ny butik – många renoveringsarbeten var i gång då. Men nu är det toppmodernt och fräscht, säger Johanna Eurén.

LÄS MER:Axfood: Ännu dyrare mat väntar

LÄS MER:Till slut: Matbutik till Rannebergen – men alla jublar inte

LÄS MER:Klart: Då byggs Masthuggskajens halvö

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS