Warren Buffett. Arkivbild.
Warren Buffett. Arkivbild. Bild: Nati Harnik/AP/TT

Warren Buffett lämnar Gates stiftelse

ANNONS

Den 90-årige amerikanska affärsmannen Warren Buffett avgår som förvaltare för Bill and Melinda Gates foundation som är en av världens största välgörenhetsstiftelser. Han konstaterar att han haft en förhållandevis inaktiv roll men att han är i en process där han avsäger sig alla styrelseuppdrag utom det för sitt eget investmentbolag Berkshire Hathaway.

Buffett meddelar samtidigt att han skänker 4,1 miljarder dollar, motsvarande cirka 35 miljarder kronor, till filantropisk verksamhet.

Paret Gates berättade i maj att de ansökt om skilsmässa men att de avser att fortsätta sin filantropiska gärning tillsammans. Under de drygt 20 år stiftelsen har funnits har den den betalat ut över 50 miljarder dollar till olika ändamål främst för att bekämpa fattigdom och sjukdomar.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS