Wallenstam tar samarbetet med kollektivoperatören Colive till nästa nivå när fastighetsjätten nu går in som 25-procentig delägare i startup-bolaget. Företaget som Wallenstam är storägare i är en av Sveriges första operatörer av så kallade delningsboenden, en uppdaterad version av den klassiska kollektivformen.
Hyr rum – dela kök, tvättstuga och vardagsrum med andra
Du hyr ett eget rum med dusch och toalett – men delar kök, vardagsrum och tvättstuga med andra. Så fungerar det uppdaterade kollektivet. I hyran, som idag ligger runt 6 000 kronor i månaden för bolagets boenden i Stockholm, ingår också internet, möbler och städning av gemensamma ytor.
Utöver Stockholm kommer konceptet även framöver finnas tillgängligt i Göteborg där ett delningsboende för 117 personer utvecklas i Kallebäck runt Lackarebäcksberget.
– Vi vill möta det ökade intresset som vi ser för nya boendelösningar. Med den här investeringen kan vi hjälpa Colive öka tillväxttakten och genomföra en rad planerade storskaliga etableringar tillsammans med oss och andra strategiskt viktiga samarbetspartners, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam i ett pressmeddelande.
Utvecklar flera kollektiv runt om i Sverige
Tillväxtbolaget Colive grundades 2018 och har sedan dess hunnit lansera två stycken delningsboenden i Stockholm och har ett tiotal projekt pågående runt om i landet.
– Vi är inne i en väldigt spännande fas där vi närmar oss lanseringen av Sveriges största colivinghubb i Haninge, och nu även varvar upp för kommande projekt. I och med dagens nyhet kan vi ta ytterligare steg med vår ambitiösa tillväxtplan och produktinnovation, kommenterar Katarina Liljestam Beyer, medgrundare och verksamhetschef för Colive i pressmeddelandet.
Varken Wallenstam eller Colive redovisar några finansiella uppgifter kring fastighetsjättens inköp i kollektiv-startupen.
LÄS MER: Nya bostadssajten växer i Västsverige – här är orterna det satsas på
LÄS MER: Tungviktare hoppar av Boplats – så drabbas kötiden
Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.
Kommentarer
Kommentera artikeln
Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.