Wallenstam, med huvudkontor i Göteborg,  köper en ny fastighet på hemmaplan, på Vasagatan.
Wallenstam, med huvudkontor i Göteborg, köper en ny fastighet på hemmaplan, på Vasagatan. Bild: Jessica Gow/TT

Wallenstam köper för 375 miljoner på Vasagatan

Fastighetsbolaget Wallenstam köper en fastighet på Vasagatan. Köpesumman är 375 miljoner kronor.

ANNONS
|

Fastigheten, Lorensberg 54:9, ligger i hörnet Lorensbergsgatan 2-4/Vasagatan 45 och används idag som både butiksyta, åt exempelvis Lidl, och kontor. Alla de 6 600 kvadratmetrarna i byggnaden är idag uthyrda, enligt Wallenstam.

Säljare är SEB Trygg Liv och köpesumman landade kring 375 miljoner kronor.

Wallenstam: Kompletterar på mycket bra sätt

– Det känns mycket bra att kunna utöka vårt fastighetsbestånd inom CBD (central business district, centralt belägna affärslokaler reds. anm.) i Göteborg, inte minst mot bakgrund av den stora efterfrågan som finns gällande centralt belägna kommersiella ytor. Som stadsutvecklare och fastighetsägare arbetar vi kontinuerligt med att hitta nya möjligheter. Denna fina fastighet som vi nu förvärvar ligger i anslutning till våra andra fastigheter i Avenyområdet och kompletterar dessa på ett mycket bra sätt, säger Wallenstams vd Hans Wallenstam i en skriftlig kommentar.

ANNONS

Wallenstam tillträder fastigheten den första april i år.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS