Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Wallenstam höjer elpriserna – men mindre än väntat

GP har tidigare skrivit om hur Wallenstams hyresgäster kan få en chockhöjning på 650 procent efter nyår. Nu är det bekräftat – höjningen blir ”bara” 525 procent.

Tidigare i höst gick fastighetsbolaget Wallenstam ut med ett mejl till boende i företagets cirka 12 000 hyreslägenheter i Göteborg, Stockholm och Uppsala.

Bolaget gav då preliminär information att priset på el skulle höjas med 650 procent efter årsskiftet.

Nu har bolaget lyckats nå ett bättre avtal – elpriset till de hyresgäster som får el från Wallenstam kommer nu istället se en ökning med 525 procent. Priset via Wallenstam höjs från 40 öre per kilowattimme till 250 öre exklusive moms efter nyår. Det skriver bolaget i ett mejl till kunderna.

Wallenstam: Vi betalar ut elstöd

”Det är tack vare vår satsning på förnybar energi som vi kan erbjuda det absolut bästa priset för ettårigt elavtal på elmarknaden nu”, skriver bolaget i mejlet.

Företaget skriver vidare att Wallenstam utöver detta kommer betala ut 50 öre per kilowattimme till de gäster som köper el av bolaget enligt regeringens elprisstöd.

”Regeringen har kommunicerat att det kommer att betalas ut 50 öre (per kilowattimme, GP:s anm) och att det är utformat för att hjälpa till att klara nästa års elkostnader, uträknat på historisk förbrukning ett år tillbaka”, skriver Wallenstam i mejlet.

LÄS OCKSÅ: Därför står vindkraftverken still – när det blåser som mest

LÄS OCKSÅ: Den dyra matens vinnare – lågpriskedjor

LÄS OCKSÅ: Nyhetsbyrån: Svenska bostadsmarknaden värst i Europa

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi