Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Accent, som har butiker både i Nordstan, på Avenyn och Frölunda Torg, är en av butikerna som påverkas. Bild: Bengt Christian
Accent, som har butiker både i Nordstan, på Avenyn och Frölunda Torg, är en av butikerna som påverkas. Bild: Bengt Christian

VRG ansöker om rekonstruktion – har flera butiker i Göteborg

Venue Retail Group, som äger butikskedjorna Accent, Morris och Rizzo, har ansökt om rekonstruktion. Man kommer bland annat att lägga ner flera butiker och dra ner på personalkostnader. Det är inte klart hur butikerna i Göteborg kommer att påverkas.

Venue Retail Group, som har totalt fyra butiker i Göteborg, meddelar på onsdagen att de har ansökt om företagsrekonstruktion vid Stockholms tingsrätt.

I koncernen ingår bland annat skobutikskedjan Rizzo, som har en butik i centrala Göteborg. Accent, som säljer väskor och accessoarer, har tre butiker som ligger i Nordstan, på Avenyn och på Frölunda Torg. Butikskedjan Morris har inga butiker i Sverige.

LÄS MER: Lyxbutik på Avenyn slår igen

Venue Retail Group, VRG, skriver i ett pressmeddelande att bolagets ekonomiska utveckling under året har varit utmanande. Satsningen på e-handel har inte vägt upp förlusterna för den tappade försäljningen som tidigare nedläggning av butiker har medfört.

I pressmeddelandet framgår också att en rad rekonstruktionsåtgärder kommer att vidtas. Det gäller bland annat "ytterligare nedläggning av butiker som inte bedöms uppfylla bolagets lönsamhetsmål", och "reduktion av antalet arbetade timmar i butik". Man planerar också att dra ned på personalkostnader i bolagets centrala funktioner.

Det framgår dock inte vilka butiker som kommer att påverkas. GP har sökt VRG, som har bett om att få återkomma.

LÄS MER: Här är butikerna som gått i konkurs i år

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.