Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Det är kanske inte på Dreamhack man förväntar sig att de svenska fordonsföretagen ska dyka upp. Nu i helgen bjöd Volvos systerbolag Cevt in gamers för att prata om framtidens resande. Bild: Cevt

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Volvos systerbolags ovanliga drag – raggar idéer på Dreamhack

Det kan bli en gamer som bestämmer hur framtidens Volvo ser ut. Världens största digitala festival Dreamhack har i helgen samlat 50 000 spelintresserade – och representanter från fordonsföretaget Cevt.

Under fyra dagar, dygnet runt, har Dreamhack Winter 2018 pågått i Jönköping. Festivalen, som har det officiella Guniness-världsrekordet som världens största LAN-party, vänder sig till den som är intresserad av datorer, e-spel, internet och digital underhållning. Inte den arena bilföretag normalt brukar finnas representerade på, men i år finns alltså Cevt på plats.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Lindholmsföretaget, som bland annat utvecklat CMA-plattformen som man till exempel hittar i Volvo XC40, har med sig svenska gamer-företaget Mionix till festivalen. Mionix, som bland annat utvecklat en datormus som känner av spelarens stressnivå, är en ny samarbetspartner till Cevt när det gäller idéer för framtidens bilar. På Dreamhack hoppas fordonsföretaget också få idéer från spelarna själva genom att bjuda in dem för att berätta om deras visioner på framtidens resande.

LÄS MER: Geely satsar på flexibel plattform för mindre bilar

Behöver ha öppet sinne

– Eftersom gamers är i absolut framkant när det gäller den tekniska utvecklingen tycker vi att det är viktigt för oss att förstå vilka förväntningar de har på hur mobilitet kommer att se ut i framtiden, säger Mats Fägerhag, Cevts vd, i ett pressmeddelande.

– Vi tror att vi behöver ha ett så öppet sinne som möjligt för att på bästa sätt kunna utveckla mobila lösningar för Geely-gruppen.

Mats Fägerhag, Cevts vd.. Bild: Thomas Johansson

LÄS MER: Här är nya kärran som utvecklats på Hisingen

Enligt Gunilla Gustavs, pr-ansvarig på Cevt, är det en del av företagets innovationsarbete att låta två världar, fordon och gaming, mötas.

– Vi har många på Cevt som arbetar med väldigt konkreta produkter inför framtiden, men det gäller att ligga steget före hela tiden och vi tror att det här är en del här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.