Volvos lyxbuss miljöprisas

Volvos turistbuss 9900 har vunnit branschens internationella miljöpris. Lyxbussen prisas för sin säkerhet, förarmiljö och relativt låga bränsleförbrukning.

ANNONS

I maj lanserade Volvo Bussar nya långfärdsbussar, där bussen 9900 utvecklats för lyx- och premiumsegmentet. Och den nya bussen föll uppenbarligen juryn på läppen under pågående branschmässan för kommersiella fordon, IAA i Hannover. Volvo 9900 tilldelas priset Sustainable Bus Award 2019, alltså bästa hållbara bussen 2019.

LÄS MER:Här är lyxbussen som ska öka Volvos försäljning

I juryns motivering sägs att den nya modellen innebär en vändpunkt för Volvo med bland annat sin moderna design, sitt dynamiska styrsystem och sin förbättrade passagerarupplevelse.

– Att få ta emot Sustainable Bus Award 2019 är väldigt hedrande. Valet av vinnare visar att juryn verkligen sett till helheten i sin bedömning. Med en mycket god bränsleeffektivitet, branschledande säkerhet och en högklassig miljö för både förare och resenärer ger Volvo 9900 våra kunder bästa tänkbara förutsättningar för en långsiktigt hållbar och lönsam verksamhet, säger Ulf Magnusson, Europachef på Volvo Bussar i ett uttalande.

ANNONS

I juryn för priset som instiftades 2016 sitter representanter för bussfacktidskrifterna i Europa.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS