Volvo Cars har problem med komponentbrist fortsatt men produktionsbekymren har dock förbättrats, enligt företaget själva.  Bild: ADAM IHSE / TT
Volvo Cars har problem med komponentbrist fortsatt men produktionsbekymren har dock förbättrats, enligt företaget själva. Bild: ADAM IHSE / TT

Volvos försäljning rasade i januari

Volvo Cars bilförsäljning sjönk med 20 procent under årets första månad. Komponentbrist uppges vara ett av skälen.

Totalt blev det 47 561 bilar sålda i januari, detta enligt ett pressmeddelande från Göteborgsföretaget på onsdagen. Antalet är en minskning med 20,2 procent jämfört med samma period förra året.

LÄS MER: Polestar söker ytterligare 100 ingenjörer

LÄS MER: Jim Rowan ny vd för Volvo Cars

Fler bilar fastnar under transport

Enligt Volvo Cars själva är efterfrågan stark, men det är bekymmer i leverantörskedjan då antalet bilar som är under transport har ökat. Dessutom fortsätter komponentbristen att ställa till det för biltillverkaren.

Fördubblade elbilsförsäljningen

Samtidigt skriver biltillverkaren att produktionen gradvis har förbättrats och att deras försäljning av elbilar mer än fördubblats jämfört med samma period förra året. Totalt stod elbilsförsäljningen för 6,6 procent av biltillverkarens alla sålda fordon under januari.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.