Volvo Cars försäljningssiffror har varit sämre varje månad detta år jämfört med förra.
Volvo Cars försäljningssiffror har varit sämre varje månad detta år jämfört med förra. Bild: Anders Wiklund/TT

Volvos dystra försäljningssiffror: 18 000 färre bilar sålda

Den senaste kvartalsrapporten från Volvo Cars visar dystra siffror: de har sålt tusentals färre bilar varje månad det här året jämfört med förra.

ANNONS
|

I Volvo Cars försäljningssiffror som presenterades i dag framkommer att de i år har sålt strax under 46 000 bilar i maj månad år 2022. Förra året hade de under denna tidsperiod sålt drygt 64 000 bilar, vilket innebär att försäljningen varit 28,3 procent sämre än föregående år. Under året har den totala försäljningen minskat från 312,533 bilar till 241,397 bilar under perioden januari till maj, det vill säga 22.8 procent.

Den största minskningen i maj har skett på den kinesiska marknaden, där försäljningen har gått ner med 43,8 procent. I Europa är siffrorna inte riktigt lika drastiska: 24,3 procent.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Arbetsplatsolycka – man skadad på Volvo

Bilar som däremot sålt mer är de elektriska. Jämfört med förra året har de sålt 52,2 procent bättre under månaden, 2 399 bilar jämfört med 3 652 bilar i maj 2021. Det innebär att de helt elektriska bilarna nu utgör 7,9 procent av Volvo Cars totala försäljning.

Den allra mest populära modellen av företagets bilar är just nu XC60, av vilken de sålt 15 177 under månaden.

LÄS OCKSÅ: Fel hos Volvo – bilar går inte att låsa upp

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS