Volvos Cars tokrusar på börsen – når ny rekordnivå

Volvo Cars fortsätter att klättra. På fredagseftermiddagen handlas aktien på den högsta nivån sedan bolaget noterades i oktober.

ANNONS
|

Göteborgska biltillverkaren fortsätter att vara attraktiv på Stockholmsbörsen. Vid 13.30-tiden på fredagen hade Volvo Cars ökat med runt åtta procent och aktien värderades till 69,80 kronor. Som högst var aktien uppe i 9,9 procent och 69,88 kronor aktien, vilket är den högsta noteringen sedan Volvo Cars börsintroduktion i oktober.

LÄS MER:Tredje gången gillt: Volvo Cars på börsen – det är bolaget värt

LÄS MER:Håkan Samuelsson köper aktier i Volvo Cars för 25 miljoner

Teckningskursen låg på 53 kronor per aktie, vilket innebär att kursen för Volvo Cars har stigit med omkring 32 procent.

Draghjälp av elbilsbolag på New York-börsen

Lars Söderfjell, aktiechef på Ålandsbanken, har flera förklaringar till Volvo Cars utveckling på börsen. En är elbilsbolaget Rivians succédebut på Nasdaq i New York.

– Det bidrar väl till att höja förväntningarna på Polestar när de någon gång under första halvåret nästa år ska noteras, att de också kan få ett schyst mottagande, sade han till Dagens Industri.

ANNONS

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här https://www.gp.se/mina-sidor/nyhetsbrev.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS