Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Motorblock på hög i Volvo Powertrains fabrik i Skövde. Bild: BJ÷RN LARSSON ROSVALL / TT

Volvokoncernen miljardinvesterar i Skövde

AB Volvos styrelse har beslutat att göra en investering på 1,6 miljarder kronor i gjuteriet i Skövde och skapa en ny linje som är mer flexibel inför framtiden.

Volvokoncernen har beslutat att satsa stort i Skövdefabriken. 1,6 miljarder kronor för att modernisera och utveckla Volvokoncernens stora gjuteri i Skövde. Investeringen är också en viktig miljösatsning och innebär bland annat en mer hållbar tillverkningsteknik med minskad förbrukning av ändliga material, skriver fordonstillverkaren i ett pressmeddelande.

– Hela transportbranschen befinner sig i en förändringsfas och vår fabrik i Skövde är central i denna utveckling. Skövdefabriken förser hela koncernen med gjutna produkter. Och det är viktigt för Volvokoncernen att vi ligger i framkant även på detta område, säger Jan Ohlsson, Executive Vice President i Volvo Trucks Operations, i ett uttalande.

I Skövdefabriken finns två gjuterier, en monteringsfabrik, och tre bearbetningsfabriker. I dag gjuter man svänghjul, cylinderblock och cylinderhuvud till motorer.

– Investeringen innebär att vi byter ut en äldre produktionslinje i gjuteriet. Utöver det tekniksteg som vi nu tar innebär satsningen att vi är förberedda för framtidens produkter, processer och miljöutmaningar, säger platschefen Lennart Richardsson.

Investeringen kommer inte att påverka antalet anställda.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.