Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ifjol visade Polestar upp hybridbilen Polestar 1 på Genèvemässan och nu är är Polestar 2 på gång – i framtiden kan märket komma att listas på börsen. Bild: Björn Ewenfeldt/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Volvochefen kan tänka sig Polestar-notering

En möjlig börsnotering av Volvo Cars prestandamärke Polestar – det öppnar Volvochefen Håkan Samuelsson upp för i en intervju med en tysk tidskrift.

Biltillverkaren Volvo Cars kan bjuda in externa investerare som ägare i elbilsmärket Polestar och börsnotera bolaget, rapporterar Reuters med hänvisning till en intervju med vd Håkan Samuelsson i den tyska tidskriften Capital.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Detta kan mycket väl vara ett börsnoterat bolag en dag, säger Samuelsson om Polestar till tidskriften.

I sammanfattningen av intervjun så uppges också att Volvo arbetar med en plan om en potentiell IPO för Polestar, alltså ett erbjudande till aktiemarknaden. I ett första steg skulle det kunna vara möjligt att plocka in finansiella investerare i prestandamärket, enligt tidningen.

I intervjun med Capital så förklarar Samuelsson att Volvo har en möjlighet att i framtiden bli ”en mycket större spelare”.

När GP når Volvo Cars presstalesperson Stefan Elfström säger han:

– Jag är lite förvånad att det fått sådana proportioner. Jag satt med i intervjun. Den här delen var ett kort passus i en lång intervju. Håkan diskuterade möjligheter om att utveckla bolaget i framtiden. Men det finns inga konkreta planer eller någon tidsplan för detta.

– Polestar ägs av Volvo Cars till 50 procent och Geely till 50 procent, det finns inga planer nu på att ändra detta ägarförhållande.

I höstas lade Volvo Cars planer på att börsnotera hela biltillverkaren på is, med hänvisning till det spända läget med handelskonflikter och turbulens inom fordonssektorn.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.