Ifjol visade Polestar upp hybridbilen Polestar 1 på Genèvemässan och nu är är Polestar 2 på gång – i framtiden kan märket komma att listas på börsen.
Ifjol visade Polestar upp hybridbilen Polestar 1 på Genèvemässan och nu är är Polestar 2 på gång – i framtiden kan märket komma att listas på börsen. Bild: Björn Ewenfeldt/TT

Volvochefen kan tänka sig Polestar-notering

En möjlig börsnotering av Volvo Cars prestandamärke Polestar – det öppnar Volvochefen Håkan Samuelsson upp för i en intervju med en tysk tidskrift.

ANNONS

Biltillverkaren Volvo Cars kan bjuda in externa investerare som ägare i elbilsmärket Polestar och börsnotera bolaget, rapporterar Reuters med hänvisning till en intervju med vd Håkan Samuelsson i den tyska tidskriften Capital.

– Detta kan mycket väl vara ett börsnoterat bolag en dag, säger Samuelsson om Polestar till tidskriften.

I sammanfattningen av intervjun så uppges också att Volvo arbetar med en plan om en potentiell IPO för Polestar, alltså ett erbjudande till aktiemarknaden. I ett första steg skulle det kunna vara möjligt att plocka in finansiella investerare i prestandamärket, enligt tidningen.

I intervjun med Capital så förklarar Samuelsson att Volvo har en möjlighet att i framtiden bli ”en mycket större spelare”.

ANNONS

När GP når Volvo Cars presstalesperson Stefan Elfström säger han:

– Jag är lite förvånad att det fått sådana proportioner. Jag satt med i intervjun. Den här delen var ett kort passus i en lång intervju. Håkan diskuterade möjligheter om att utveckla bolaget i framtiden. Men det finns inga konkreta planer eller någon tidsplan för detta.

– Polestar ägs av Volvo Cars till 50 procent och Geely till 50 procent, det finns inga planer nu på att ändra detta ägarförhållande.

I höstas lade Volvo Cars planer på att börsnotera hela biltillverkaren på is, med hänvisning till det spända läget med handelskonflikter och turbulens inom fordonssektorn.

ANNONS