Volvochefen förstår upprördheten

ANNONS
|

Men kom ihåg att vi också har fastanställt i år, tillägger han.

Det var den andra november som 700 Volvoarbetare från lastbilsfabriken i Tuve demonstrerade mot att kollegor som arbetar på visstidskontrakt inte får förlängda anställningar.

- Vi uppmanar Volvoledningen att tänka om. I stället för att låta 250 visstidare gå, finns andra alternativ, som lägre produktionstakt eller utbildning. Vi vänder oss mot lastvagnsfabrikens användning och okänsliga uppsägning av visstidare, sa Daniel Kristoffersson, gruppstyrelseordförande i Tuve under demonstrationen.

Volvokoncernens chef, Olof Persson, har tidigare kommenterat förhållandet med visstidsanställda och gör det igen i samband med ett frukostmöte, arrangerat av Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, på tisdagsmorgonen.

ANNONS

- Jag har förståelse för att individerna som blir drabbade hamnar i en besvärlig situation. Samtidigt måste man dra lärdomarna från 2008. Var det något vi lärde oss då var det att: om man inte gör anpassningarna direkt man ser dem så ... går det åt fel håll blir konsekvenserna så mycket större.

Men ett argument från demonstranterna var ju att kostnaderna för de anställda skulle kunna bäras, bara man inte bygger upp stora lager av lastbilar. Men man borde kunna låta de anställda vara kvar, exempelvis i utbildning?

- Hade vi kunnat se runt hörnet vad som händer så hade det hela varit i ett annat läge. Men vi vet inte det just nu och det är det stora problemet. Det gäller för oss att förbereda oss för något vi inte vet skall komma. Då uppstår dessutom en gränsdragningsproblematik. Hur länge, hur många, och så vidare?

- Vi har 26000 anställda i Sverige och det här är ingen lätt problematik. Samtidigt har vi faktiskt anställt 2000 personer i år, varav 1000 fått fast anställning.

Totalt har 11 000 personer anställts globalt i Volvokoncernen i år.

ANNONS

- Men jag kommer tillbaks till det jag sagt tidigare. Visstidsanställning som form är definitivt något vi bör titta på. Det gäller att ha en anställningsform som ger bättre trygghet för den anställde. Samtidigt måste vi acceptera att vi lever i en verklighet där vi – tror jag – kommer att få större svängningar och det måste vi kunna hantera.

- Men som jag sagt innan: Den diskussionen är jag beredd att ta.

ANNONS