Volvo visar upp självkörande konceptbil i Göteborg

Inom kort kommer allmänheten att kunna beskåda ett potentiellt framtidsscenario signerat Volvo Cars. Det handlar om den nya konceptbilen 360 C som ska visas upp på elbilsmässan i Göteborg, där även Tesla visar upp sin efterlängtade Model 3 på svensk mark för första gången för allmänheten.

ANNONS

Det är i slutet av denna månad som bilmässan Ecarexpo kommer att hållas i Göteborg. Nu meddelar den lokala biltillverkaren att den nya eldrivna och självkörande konceptbilen, 360c, kommer att visas upp för allmänheten för första gången. Bilen, som premiärvisades tidigare i höst på Torslanda, ser tillverkaren själv på som en konversationsstartare och plattform för idéer om hur vårt framtida samhälle ska utformas.

LÄS MER:Volvos framtidsbil kör när du sover

I en tidigare version av den här artikeln uppgavs att Volvo Cars skulle premiärvisa ännu en konceptbil på mässan, uppgifter som visade sig vara felaktiga.

Nu står det klart att även Tesla kommer visa upp sin Model 3 för allmänheten för första gången i Sverige på mässan i Göteborg. Elbilen, som ursprungligen visades upp 2016 av Teslas Elon Musk, har förbeställts av många svenskar.

ANNONS

– Tusentals svenskar har i flera år väntat på bilen och nu ska en fysisk Model 3 visas upp för första gången. De hade en VIP-visning igår på Mall of Scandinavia, men på mässan kommer den svenska allmänheten för första gången se Model 3, säger Ecarexpos presschef Lars-Ola Nordqvist till GP på torsdagen.

Sedan tidigare står det klart att BMW ska visa upp sin konceptbil Ix3, en bil som rönt stort intresse i bland annat Norge enligt Nordqvist, som även meddelar att det totalt kommer bli nio premiärvisningar för allmänheten på mässan i Göteborg.

– Vi har haft premiärvisningar förr, men då en-två stycken. Det här är absolut mässrekord, vi har aldrig sett något liknande. Det visar också att att bilindustrin fått upp ögonen för den här mässan, säger Nordqvist.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS