Volvo Cars Vd Håkan Samuelsson får en delvis ny organisation från och med den 1 april.
Volvo Cars Vd Håkan Samuelsson får en delvis ny organisation från och med den 1 april. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Volvo möblerar om i ledningen

Volvo Cars genomför en rad förändringar i bolagets ledning. Bland annat kommer finanschefen Hans Oscarsson att lämna sitt jobb – och i stället bli vd för den svenska delen av Geely.

ANNONS
|

Från och med den 1 april kommer Volvo Cars att ha en omgjord ledning. I ett pressmeddelande skriver företaget att det "positionerar sig för framtiden" – och presenterar sedan en rad åtgärder.

Bland annat kommer finanschefen Hans Oscarsson att lämna sitt nuvarande jobb. I stället kommer han att bli vd för Geely Sweden Holding AB, bolaget som ansvarar för den nordiska delen av den kinesiska biljätten.

Digitalisering i centrum

Dessutom kommer Polestars vd Thomas Ingenlath att lämna Volvos "executive managment team" – men behålla alla sina övriga uppdrag.

Som GP tidigare skrivit kommer Volvo också att slå samman sina marknads- och kommunikationsavdelningar. Som en effekt av detta har David Ibson lämnat företaget – och i sitt pressmeddelande skriver Volvo att Björn Annwall kommer att leda hela den del som kallas "commercial operations".

ANNONS

"Med dessa förändringar kommer Volvo att sätta teknologisk utveckling och digitalisering i centrum för företagets framtida strategi" skriver de.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS