En av Mobility Ados Volvo-bussar i Mexiko. Nu ska det bli fler.
En av Mobility Ados Volvo-bussar i Mexiko. Nu ska det bli fler. Bild: Volvo bussar

Volvo har tagit hem stororder från Mexiko

En av de största på bussar i Mexiko vill ha mer svenskt. Mobility Ado, som sedan tidigare har 350 Volvo 9800 i sin flotta, har nu beställt 144 till.

ANNONS
|

Det är under 2019 som de 144 långfärdsbussarna ska levereras till till mexikanska bolaget Mobility Ado, det meddelar Volvo Bussar i ett pressmeddelande. Volvo 9800 har lanserades i Mexiko 2016 och Mobility Ado, som också är verksamt på andra marknader i Latinamerika och i Europa, kommer efter de nya leveranserna ha totalt närmare 500 Volvobussar i sitt stall.

De nya långfärdsbussarna kommer utrustas med säkerhetssystem som bland annat varnar föraren om bussen oavsiktligt kör över en filmarkering.

– Den nya flottan kommer göra vägarna säkrare i Mexiko, säger Moshe Winer, försäljningschef på Volvo Bussar i Mexiko, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Bussarna kommer att produceras i fabriken i Mexiko. Dock finns det en västsvensk koppling i och med att delar av chassit kommer att tillverkas i fabriken i Borås och skeppas över Atlanten för montering.

LÄS MER:Volvo och Liseberg vill bygga upplevelsecentrum ihop

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS