Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stororder. Volvos bussar är populära i Norge.
Stororder. Volvos bussar är populära i Norge.

Volvo har fått ny stororder – från Norge

Volvo har fått en ny stororder – från Norge. Det är norska kollektivtrafikoperatören Tide Buss AS som har beställt 303 bussar.

I beställningen ingår 290 intercitybussar, tio stycken långfärdsbussar och tre minibussar.

Ordern för Volvo bussar i Norge är den hittills största. Hur mycket den är värd är dock oklar.

– Vi väldigt glada för det goda samarbete vi har med Tide Buss och det förtroende som vi nu får i och med ordern, säger Svenn-Åge Lökken marknadschef på Volvo Bussar i Norge, i en kommentar.

Volvo 8900 ska levereras med lågentrégolv i både 2- och 3-axelutförande samt med normalgolv. Bussarna säljs med servicekontrakt där Volvo tar hand om allt underhåll av fordonen för en fast månatlig kostnad. Minibussarna är baserade på Renault Master. Samtliga bussar ska sättas i trafik sommaren 2019.

Anpassad hastighet

– Volvos organisation erbjuder konkurrenskraftiga produkter och förhållanden. Samtidigt har de den professionalitet som ger oss den trygghet och förutsägbarhet sådana här långsiktiga kontrakt kräver, säger Roger Harkestad, koncernchef Tide Buss AS i en kommentar.

Volvo 8900 bussarna är utrustade med Zone Management, ett system som med hjälp av gps bestämmer bussens hastighet i olika zoner.

Volvo 8900 är avsedd för intercity- och pendlingstrafik och en av Volvos storsäljare framförallt i Norden. Över 3700 komplettbussar av modellen har sålts sedan den lanserades 2011.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.