Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Volvo Bussar levererar själv chassit till fordonen – medan karossen kommer från en spansk tillverkare. Bild: Pressbild
Volvo Bussar levererar själv chassit till fordonen – medan karossen kommer från en spansk tillverkare. Bild: Pressbild

Volvo får stororder på lyxbussar till Dubai

143 chassin till lyxbussar. Det har Volvo säkrat till Dubai tillsammans med en distributör. Det är enligt bolagen den största ordern i denna region hittills.

Det är Dubais väg- och transportmyndighet, RTA, som köper den stora mängden busschassin från Volvo Bussar genom distributören Famco, enligt ett pressmeddelande från Volvo. Medan Volvo levererar chassin kommer karosser att levereras av spanska Sunsundegai. Enligt bolagen är det den hittills största affären när det gäller fjärrbussar i regionen. Fordonen kommer att användas inte bara i Dubai utan i trafik mellan orter i hela Förenade Arabemiraten.

Modern teknik

Bussarna är också de första i Mellanöstern som kommer att vara utrustad med den senaste generationen motorer, Euro 6, som har mindre påverkan på klimatet än tidigare generationer. Vidare kommer fordonen att vara utrustade med Volvos teknik för passiv och aktiv säkerhet, till exempel att bussarna automatiskt håller sig i rätt körfält och känner av objekt framför bussen. Interiört har bussarna en hög utrustningsnivå med bland annat träpanel och bekväma säten.

Leveranserna av fordonen kommer att ske över en period på två år. Vad ordern är värd framgår inte.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.