Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Volvo Cars och vd Håkan Samuelsson erbjuder anställda att mot en rabatt testa bilar med ny mjukvara. Bild: Björn Lindgren/TT
Volvo Cars och vd Håkan Samuelsson erbjuder anställda att mot en rabatt testa bilar med ny mjukvara. Bild: Björn Lindgren/TT

Volvo erbjuder anställda att köra testbil

Volvo Cars erbjuder anställda en förmånlig företagsbil mot att de blir testförare. Det handlar om att testa mjukvaran på bilarna.
– Vi kommer att erbjuda alla anställda i Sverige företagsbilar, andra länder kommer att följa efter, skriver Samuelsson.

Det var i ett inlägg på Twitter på onsdagsmorgonen, som först uppmärkammades av GT, som Volvo Cars vd Håkan Samuelsson gick ut med beskedet om företagsbil för anställda.

Det handlade i en första vända om ett erbjudande till de över 17 000 personer som är anställda av Volvo Cars i Sverige – vilket gör Volvo Cars till den största privata arbetsgivaren i Göteborg.

LÄS MER: "Volvo Cars förstörde våra liv"

Nya funktioner

Det handlar närmare bestämt om att de anställda erbjuds testa nya funktioner på bilarna åt företaget, mot att de erbjuds en rabatt.

– Anställda har sedan länge haft en leasingbil, det som är nytt är att de har möjlighet att bli testförare och bidra till utvecklingen av mjukvaran i bilarna. Bilarna samlar in anonymiserad fordonsdata och tack vare mängden bilar kan vi göra bra analyser.

– Det handlar om en prissättning på de här testfordonen som är bättre än de förmånsbilar som finns idag.

Hela familjen

I ett brev till de anställda, som GP tagit del av, skriver företaget att ”det finns ett behov av testning i större skala för att säkerställa att våra nya produkter kan bli så bra som möjligt”.

Erbjudandet har det något krångliga namnet ”Care by Volvo Co-Development”, där Care by Volvo sedan tidigare är en prenumerationstjänst av bilar som företaget riktar till vanliga bilkunder. Anställda kommer också att kunna välja att ha ytterligare en bil för sitt hushåll eller ytterligare någon familjemedlem, skriver Håkan Samuelsson i brevet till de anställda.

.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.