Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Volvo Cars utvecklingschef Henrik Green lämnar bolaget

En av de tyngsta cheferna på Volvo Cars, Henrik Green, lämnar sin post efter drygt 27 år på företaget. Det meddelar han på Linkedin, skriver branschtidningen Automotive News.

Henrik Green har haft en rad chefsroller inom Volvo Cars genom åren, men var sedan 2016 utvecklingschef och en av bolagets vice vd:ar fram till 2019. Sedan 2021 var han produktchef och i somras hade han rollen som chef för avancerad teknologi och hållbarhet inom Volvo Cars, under den nye vd:n Jim Rowan. Henrik Green tillsammans med bland annat Björn Annwall förekom i spekulationerna kring vem som skulle ta över vd-posten när Håkan Samuelsson gick i pension.

Under hans tid som utvecklingschef har företaget gjort den avgörande förändringen att satsa på helelektriska bilar – förutom de trender med uppkoppling, avancerad IT och självkörande teknik som den nya generationen bilar uppgraderas med.

Nu slutar han, vilket branschtidningen Automotive News var först med att uppmärksamma.

I ett inlägg på Linkedin, på engelska, skriver han under rubriken ”My next chapter”:

”Jag har alltid dragits till nya saker av nyfikenhet. Förändringar. Skiften. Utmaningar. Transformationer” inleder Henrik Green och berättar att han liksom många andra är ett vanedjur.

Vidare: ”Det är därför med både förväntan och puls som jag har beslutat att bryta rutinen, och fortsätta hålla liv i min nyfikenhet and köra mot det nya och outforskade. Jag har nu valt att gå skilda vägar från vänner, kollegor och ett bolag som jag älskar och har älskat i mer än 27 år” skriver han och tackar alla han jobbat med under åren.

Han uppger också att han kommer berätta längre fram vad han kommer att göra i framtiden.

GP skrev i november om att Volvo Cars rekryterat en ny forsknings- och utvecklingschef från Tesla, Anders Bell. Han kommer att rapportera till Javier Varela som är operativ chef (chief operating officer) på Volvo Cars.

LÄS OCKSÅ: Volvo Cars rekryterar ny utvecklingschef från Tesla

LÄS OCKSÅ: Volvo blir ett rent elbilsmärke – slutar med bensinbilar

LÄS OCKSÅ: Här är konceptbilen som visar Volvo Cars elektriska framtid

LÄS OCKSÅ: Här är Volvo Cars nya elbil – en kompakt modell

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi