Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Volvo Cars vd Håkan Samuelsson vid återöppnandet av fabriken i Torslanda. Bild: ADAM IHSE / TT
Volvo Cars vd Håkan Samuelsson vid återöppnandet av fabriken i Torslanda. Bild: ADAM IHSE / TT

Volvo Cars stoppar utdelningen till Geely

Volvo Cars stoppar nu helt aktieutdelningar till Geely och pensionsfonder om totalt 180 miljoner kronor.
– I ljuset av effekterna av coronasituationen och de riktlinjer som Tillväxtverks kommunicerade kring korttidsarbete har Volvo bestämt att inte göra någon utdelning i år, säger Stefan Elfström, presstalesperson för Volvo Cars.

Det rör den planerade utdelningen på 180 miljoner kronor. 145 miljoner till Geely, samt 35 miljoner till preferensaktieägarna AMF och Folksam, vilket Di var först att rapportera. 180 miljoner kronor skulle delats ut till Geely.

På grund av osäkerheten kring coronaviruset var planen var att utdelningen skulle delas upp i två delar och betalats ut i juni och oktober, men stoppas nu helt. Beslutet fattades av företagsledningen i början av veckan, säger Volvo Cars presstalesperson Stefan Elfström till GP.

– I ljuset av effekterna av coronasituationen med minskad efterfrågan, och de riktlinjer som Tillväxtverks kommunicerade kring korttidsarbete har Volvo bestämt att inte göra någon utdelning i år, Stefan Elfström.

Tillväxtverket presenterade förra veckan riktlinjer som stoppar stöd för korttidsarbete till bolag som samtidigt delar gör aktieutdelningar till ägarna.

Volvo Cars har permitterat stora delar av sin personalstyrka på 25 000 anställda. De arbetar 60 procent och bolaget har ansökt om statligt stöd.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.