Volvo Cars kommer leverera 2 200 polisbilar de kommande åtta åren. Arkivbild.
Volvo Cars kommer leverera 2 200 polisbilar de kommande åtta åren. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Volvo Cars ska leverera 2 200 polisbilar

Polismyndigheten har efter en upphandling beställt 2 200 nya Volvobilar. Det gäller modellerna XC60 och V90 och ska lanseras de kommande åtta åren.

ANNONS
|

Affären föregicks av en omfattande upphandling.

– Det är en viktig affär för Volvo Cars samtidigt som den är ett kvitto på våra bilars höga standard, säger Jenny Stark, som är ansvarig för offentliga upphandlingar på Volvo Car Sverige i ett pressmeddelande.

De två modellerna, XC60 och V90, har valts efter resultaten av praktiska moment samt en arbetsmiljöutvärdering som gjorts med poliser från olika regioner.

De första bilarna beräknas levereras under 2021. Avtalet, som förutom bilar även inkluderar service och reparationer, är värt uppskattningsvis två miljarder kronor över åtta år.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS