Volvo Cars emitterar för 5,2 miljarder kronor

Pengarna rullar in hos Volvo Cars. Bolaget har emitterat en grön obligation värd drygt 5,2 miljarder kronor för att finansiera utvecklingen av elbilar.
– Jag är väldigt glad, säger Carla de Geyseeler, finanschef på Volvo Cars.

ANNONS

Volvo Cars har emitterat en grön obligation till ett värde av en halv miljard euro, närmare 5,3 miljarder svenska kronor, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Pengarna kommer från en grupp investerare och möjliggör en ny satsning på utveckling, tillverkning och design av elbilar.

– Jag är väldigt glad över att vi emitterat vår första gröna obligation, säger Carla de Geyseeler, finanschef på Volvo Cars.

Förra veckan fick Volvo Cars sin klimatplan om att vara klimatneutrala år 2040 verifierad.

Volvo Cars satsar bland annat mot en halvering av avgasutsläppen per bil och en 25-procentig minskning av koldioxidutsläppen per bil.

– Det är väldigt uppmuntrande att se hur mycket investerarna tror på oss och hjälper oss i vår fortsatta satsning mot våra klimatmål, säger Carla de Geyseeler.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS