Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nyregistreringen av Volvobilar ökade med ungefär en procent i juli månad. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Nyregistreringen av Volvobilar ökade med ungefär en procent i juli månad. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Volvo Cars ökar försäljningen i juli

Nyregistreringen av personbilar fortsatte att minska under juli månad. Men Volvo Cars ser en ökning på den svenska marknaden jämfört med förra året, och toppar säljlistan med tre modeller.

Fordonsmarknaden har drabbats hårt av coronapandemin. I juli minskade nyregistreringarna av personbilar i landet med fyra procent jämfört med samma månad förra året, visar nya siffror från branschorganisationen Bil Sweden.

Nedgången i juli är däremot mindre än under krisens föregående månader. I april minskade nybilsförsäljningen med 37,5 procent och i maj rasade nyregistreringen med 50 procent. I juni minskade nyregistreringarna av personbilar med 22,3 procent.

”Återhämtningen i juli förklaras till stor del av att biltillverkningen kommit i gång i många länder och att man har kunnat leverera bilar och beta av de orderstockar som byggts upp innan coronakrisen slog till", säger Bil Swedens vd Mattias Bergman i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Kraftigt försäljningsras för nya bilar

LÄS MER: Krisen slår hårt mot nyregistrering av Volvobilar

Volvo Cars ökar i juli

Hittills i år har 148 403 nya personbilar registrerats, vilket är en minskning med 22,5 procent jämfört med motsvarande period 2019.

Göteborgsbolaget Volvo Cars toppar listan över nyregistreringar i juli, och för andra månaden i år kommer Sveriges tre mest sålda modeller från Volvo Cars.

Volvomodellerna som sålde mest i Sverige i juli

• Volvo S/V60: 1 452 nya bilar

• Volvo XC60: 1 077 nya bilar

• Volvo XC40: 1 051 nya bilar

– Vi ligger nu på samma nivåer som för samma period förra året, säger Volvo Cars Sveriges försäljningschef, Fredrik Isakson, i en kommentar.

Under juli månad registrerades 4 623 Volvo-bilar i Sverige. Det motsvarar en ökning med ungefär en procent jämfört med samma månad förra året.

– Vi förväntar oss en stark återhämtning under andra halvåret och vårt utbud av laddbara Recharge-bilar inom varje modellfamilj gör oss väl positionerade för att möta de marknadstrender som vi nu ser, säger Fredrik Isaksson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.