Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Monteringsfabriken på Volvo i Torslanda i Göteborg. Bilden är från 2017. Bild: Thomas Johansson/TT
Monteringsfabriken på Volvo i Torslanda i Göteborg. Bilden är från 2017. Bild: Thomas Johansson/TT

Volvo ökar rejält i augusti – 34 procent fler bilar än fjolåret

34 procent, så många fler Volvobilar såldes i Sverige i augusti i år jämfört med förra året. Samtidigt räknar göteborgska fordonstillverkaren med en intensiv höst på grund av god orderingång.

Det är branschorganisationen Bil Sweden som varje månad tar fram nyregistreringssiffror. I dessa står det klart att Volvo Cars har tre modeller på tio-i-topplistan, Volvo V60, Volvo V90 och Volvo XC60. Det rör sig om 1 353 bilar av Volvo V60 och S60, 1 053 V90 och S90 samt 804 XC60 under augusti – en ökning med 34 procent jämfört med förra året.

Fredrik Isakson, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige, säger i ett pressmeddelade att sommaren alltid är en lugnare period för dem, med semestrar och sommarstängda fabriker, men att de är nöjda med augusti månads resultat. Samtidigt har Volvo Cars en god orderingång, enligt Isakson, vilket innebär en intensiv höst för biltillverkaren.

Fredrik Isakson. Bild: Volvo Cars
Fredrik Isakson. Bild: Volvo Cars

Bilmarknaden ökade totalt med 19,5 procent under augusti. En väntad uppgång enligt Bil Sweden, som konstaterar att årets augusti är den näst bästa augustimånaden någonsin för personbilar. Skälet till uppgången förklaras av att det var låga registreringar samma månad förra året, en följdeffekt av mycket höga registreringar innan det nya fordonsskattesystemet Bons-malus trädde ikraft vid halvårsskiftet. Rena elbilar ökade med 71 procent i augusti.

LÄS MER: Försäljningslyft för Volvo Cars i juli

LÄS MER: Stort gensvar efter GP:s Volvogranskning

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.