Visitas vd Jonas Siljhammar. Arkivbild
Visitas vd Jonas Siljhammar. Arkivbild Bild: Jessica Gow/TT

Visita: Hotellbranschen behöver mer hjälp

ANNONS

Statistik från besöksnäringsorganisationen Visita visar att hotellbranschen väntar en svår höst, rapporterar Dagens Nyheter. Efter en tuff vår förbättrades besökssiffrorna en del under sommaren för landets hotell. Men enligt Visita rör det sig om en parentes och nu vill man ha fortsatt stöd från regeringen.

– Jag pratade med ett hotell nyligen som går från full beläggning i juli till att ha 13 procent i september, Jonas Siljhammar, vd för Visita till DN.

Han påpekar också för tidningen att man sett en stor skillnad mellan bokningar i städerna och på landsbygden. I storstäderna är bokningsläget för hösten mellan 70 och 80 procent sämre jämfört med samma period förra året. Och i övriga Sverige ligger den siffran runt 60 procent.

ANNONS

Därför kräver Visita att regeringen ska se över och förlänga omställningsstödet och att man omprövar begränsningarna för folksamlingar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS