Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Balders vd Erik Selin såg kraftig vinsttillväxt under årets första kvartal.  Bild: Lisa Thanner
Balders vd Erik Selin såg kraftig vinsttillväxt under årets första kvartal. Bild: Lisa Thanner

Vinstrus för göteborgsk fastighetsjätte

Befintliga fastigheter och nya investeringar fick fastighetsbolaget Balders vinst att skjuta i höjden under det första kvartalet 2019, visar företagets färska delårsrapport.

Göteborgsbaserade Balder såg en rosig utveckling under årets tre första månader. Enligt den färska delårsrapporten ökade bolagets förvaltningsresultat med 32 procent till 901 miljoner kronor för perioden januari-mars. Det ska jämföras med en förvaltningsvinst om 683 miljoner kronor för samma period i fjol.

Stark start på 2019

– Året har börjat bra med ett förvaltningsresultat som i det första kvartalet ökar 32 procent till 5,01 kr per aktie. Ökningen genereras från befintlig portfölj, nya investeringar, intressebolagen och finansnettot, kommenterar Balders vd Erik Selin i rapporten.

På intäktssidan såg Balder en ökning om drygt 12 procent, hyresintäkterna steg under det första kvartalet 2019 till 1 797 miljoner kronor jämfört med 1 573 miljoner för samma period i fjol.

Ökat intresse för bostadsrättsprojekt

Under perioden har Balder genomfört ett flertal fastighetsförvärv, skriver vd Erik Selin i rapporten. Tillsammans med nya projekt uppgick investeringarna under kvartalet till 3,6 miljarder kronor.

– Under året har vi märkt ett ökat intresse för våra Brf-projekt i Göteborg och t.ex Brf Sjöstjärnan i Frölunda med 130 lägenheter är nu slutsåld, fastigheten färdigställs under fjärde kvartalet i år. Vi ser fortsatt positivt på uppbyggnaden av vår projektverksamhet och de möjligheter som kommer framöver, kommenterar Selin vidare.

LÄS MER: ”Jag är en fanatiker”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.