Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Vinbrist på Systembolaget till midsommar

Det finns risk att en del hyllor på Systembolaget kommer att gapa tomma till midsommar. Bolaget har problem med försenade leveranser, framför allt när det gäller vin, rapporterar Ekot.

Systembolaget har fått problem med delar av sin vin- och spritdistribution, vilket riskerar att delar av utbudet inte kommer fram till butikerna i tid.

– Några av våra leverantörer, som anlitar samma distributör, har leveransproblem, säger Sara Norell Murberger, ansvarig för Systembolagets varuförsörjning till Ekot.

Distributören har brist på personal på lagret och det finns för få lastbilar och chaufförer att tillgå, konstaterar hon.

Det är framför allt vin men också vissa spritsorter som är drabbade av leveransproblemen.

När leveranserna kommer att fungera normalt igen är oklart.

LÄS OCKSÅ: Klart: Serveringstiderna i Göteborg utökas

LÄS OCKSÅ: Åtta nya viner till sommarfesten

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.